Günümüz teknoloji çağında akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırıyor, günlük işlerimizden tutun, bankacılık süreçlerine kadar birkaç tuşla telefondan süreçlerimizi halledebiliyoruz. Lakin vakitle satın aldığımız Android telefonların yavaşlaması can sıkabiliyor ve android telefonlar nasıl hızlandırılır sorusuna karşılık aramamıza neden oluyor. Android Telefonlar Neden Yavaşlıyor? Android telefonlar vakitle yavaşlar, bunların nedenleri telefonunuzun marka ve modeline nazaran değişiklik gösterebilir. Lakin […]

Android Telefonlar Nasıl Hızlandırılır 2024

Günümüz teknoloji çağında akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırıyor, günlük işlerimizden tutun, bankacılık süreçlerine kadar birkaç tuşla telefondan süreçlerimizi halledebiliyoruz. Lakin vakitle satın aldığımız Android telefonların yavaşlaması can sıkabiliyor ve android telefonlar nasıl hızlandırılır sorusuna karşılık aramamıza neden oluyor.

Android Telefonlar Neden Yavaşlıyor?

Android telefonlar vakitle yavaşlar, bunların nedenleri telefonunuzun marka ve modeline nazaran değişiklik gösterebilir. Fakat depolama alanının dolması, gereksiz uygulamaların yüklü olması, eski modellerin yeni güncellemeleri kaldıramayacak donanıma sahip olması üzere temel sebepler telefonunuzun yavaşlamasına neden olur. Telefonunuzu aldıktan birkaç yıl sonra birebir süratte kullanmanız pek mümkün değildir, lakin yapacağınız nizamlı bakımlar ve optimizasyonlar telefonunuzun sıhhatini olumlu tarafta tesirler ve ömrünün daha uzun olmasını sağlar.

Telefonunuzun Güncellemeleri Kaldıramıyor Olması

Çoğu telefon güncelleme aldıktan sonra git gide yavaşlamaya başlar. Yeni Android güncellemeleri, çoklukla yeni özellikler ve güvenlik iyileştirmeleri sağlar fakat bu güncellemeleri eski modeller kaldıramayabilir. Eski telefonların her güncellemede depolama alanları dolar, bir mühlet sonra güncellemeleri kaldıramayacak bir noktaya gelir. Eski telefonlar da gerekli güncellemeleri aldıktan sonra yavaş yavaş ömürlerini tamamlar. Bir mühlet sonra aldıkları güncellemeler, telefon performansını arttırmak yerine yavaşlatabilir.

Gereksiz Uygulamaların Yüklü Olması

Telefonunuzda gereksiz uygulamaların yüklü olması telefonunuzun yavaşlamasına neden olan et kıymetli etkenlerden bir adedidir. Sıklıkla kullanılmayan uygulamalar, hem depolama alanını doldurur hem de gereksiz yere sistem kaynaklarını kullanarak telefonun yavaşlamasına neden olur. Android telefonlar nasıl hızlandırılır sorusunun karşılıklarından biri de budur. Kullanmadığınız gereksiz uygulamaları kaldırarak telefonunuzun hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Depolama Alanının Dolmuş Olması

Android telefonların depolama alanları dolduklarında performanslarında önemli bir düşüş yaşanır. Depolama alanları çoklukla gereksiz uygulamaların yüklü olmasından, telefonunuzun evrak klasöründe gereksiz belgelerin birikmesinden, galerinizde çok sayıda fotoğraf ve görüntü bulunmasından ve son olarak telefonunuzun süreklü güncelleme almasından kaynaklanır. Telefonunuzdan gereksiz uygulamaları, fotoğrafları, görüntüleri ve evrakları silerek telefonunuzun performansının artmasını sağlayabilirsiniz.

Android Telefonlar Sıfırlanınca Hızlanır Mı?

Android telefon kullanıcıları telefonlarında yaşadıkları performans düşüklüğü ve yavaşlık nedeniyle çeşitli yollara ve tahlillere başvuruyorlar. Bunlardan bir tanesi de aygıtı fabrika ayarlarına geri döndürmek oluyor. Pekala sahiden Android telefonlar fabrika ayarlarına dönünce hızlanıyor mu?

Android telefonlar sıfırlanınca, üzerinde biriken gereksiz belgeler, artık kullanılmayan uygulamalar ve art planda çalışan gereksiz süreçler temizlenir. Bu durum, aygıtın hafızasındaki yükü azaltarak, telefonun daha çabuk reaksiyon vermesini sağlar. Münasebetiyle, kullanıcılar çoklukla sıfırlama süreci sonrasında aygıtlarının hızlandığını gözle görülür bir biçimde fark eder. Lakin telefonu sıfırlama sürecinde aygıttaki tüm bilgilerinizin silineceğini unutmayın. Sıfırlama sürecinden evvel sizin için değerli olan belgeleri, evrakları kesinlikle yedekleyin.

Android Telefonlar Nasıl Hızlandırılır

  • Uygulamaları güncelleyin.
  • Arka planda çalışan uygulamaları kapatın.
  • Önbelleği temizleyin.
  • Kullanılmayan uygulamaları kaldırın.
  • Gereksiz görüntü ve görselleri silin.
  • Gereksiz evrakları silin.
  • Yeniden başlatın.
  • Otomatik senkronizasyonu kapatın.
  • Virüs taraması yapın.

Android Telefonları Güncelleyince Yavaşlar Mı?

Android telefon kullanıcılarının sıklıkla tartıştığı bahislerden biri de aygıtlarının güncellemeler sonrası yavaşlayıp yavaşlamadığıdır. Pek çok kullanıcı, güncelleme yapılınca telefonlarının birinci günkü performansını kaybettiği tarafında şikayetlerde bulunmaktadır. Bu şikayetler kısmen de olsa doğrudur.

Telefon firmaları güncellemeleri telefonların daha güzel performans sağlaması ve daha muteber olması için hazırlar. Aslında bu güncellemeleri telefonlarımıza yüklemek aygıt sıhhati için kıymetlidir. Lakin bu güncellemeler çok eski aygıtlara da gelebildiği için eski aygıtların donanımları bu güncellemeleri kaldırmaz. Bu da telefonda performans düşüklüğüne neden olur.

Yine de kullanıcılar, Android telefonlar nasıl hızlandırılır sorusuna tahlil ararken, güncelleme öncesinde telefonlarındaki gereksiz evrak ve uygulamaları temizleyerek güncellemeye yer açabilir ve telefonun performansının düşmemesini sağlayabilir. Sonuç olarak aslında güncellemeler aygıtı yavaşlatmaz, telefondaki gereksiz uygulamalar ve belgeleri silmeden güncelleme yapmak telefonunuzu yavaşlatır.

Benzer Yazılar

iPhone’da Fotoğraf Slayt Gösterisi Nasıl Yapılır?

iPhone’unuzda fotoğraf slayt gösterisi oluşturmak, anılarınızı dinamik ve görsel olarak cazibeli bir formda sergilemek için harika bir usuldür. Bir slayt gösterisi yakın vakitte yaşadığınız bir tatili yine yaşamanıza, bir aile aktifliğini kutlamanıza yahut sanatsal gayretlerinizi paylaşmanıza yardımcı olabilir. Fotoğraflar uygulamasındaki slayt gösterisi özelliği, görsellerinizi kolay kolay düzenlemenize ve bunları öbür bir yazılıma muhtaçlık duymadan gösterişli, profesyonel […]

Bir yanıt yazın