Dünya Doğayı Müdafaa Vakfı (WWF), muhafaza gayretlerini kuşağı tükenmekte olan alanların korunmasına ve global tehditlerin ele alınmasına yönlendirerek dünyanın yaban hayatını müdafaaya kendini adamıştır. WWF, bilim ve siyaset tartışmalarında ön saflarda yer almanın yanı sıra, insanların gelir kaynağının sadece denizde kâfi balık bulunmasına bağlı olduğu deniz müdafaa alanında da ön saflarda yer alıyor. Toplulukların kıyıdaki […]

Dünya Çapında Doğa Fonu (WWF)

Dünya Doğayı Muhafaza Vakfı (WWF), muhafaza gayretlerini jenerasyonu tükenmekte olan alanların korunmasına ve global tehditlerin ele alınmasına yönlendirerek dünyanın yaban hayatını müdafaaya kendini adamıştır. WWF, bilim ve siyaset tartışmalarında ön saflarda yer almanın yanı sıra, insanların gelir kaynağının sırf denizde kâfi balık bulunmasına bağlı olduğu deniz müdafaa alanında da ön saflarda yer alıyor. Toplulukların kıyıdaki geçim kaynaklarını teminat altına almaları ve balık stoklarını eski haline getirmeleri konusunda desteklemek stratejimizin merkezinde yer almaktadır. WWF, okyanus iktisadının hem bugün hem de gelecekte kıyı topluluklarının refahına ve dayanıklılığına katkıda bulunmasını sağlamak gayesiyle gerçek bir Sürdürülebilir Mavi İktisat tasarlamak ve uygulamak için hükümetler, ortaklar ve özel bölümle birlikte çalışmaktadır.

WWF’nin okyanusu sürdürmek için 5 stratejisi

Entegre okyanus idaresi savunucusu
Küçük ölçekli balıkçılığın ve sürdürülebilir su eserleri yetiştiriciliğinin desteklenmesi
Ekosistemler tarafından sağlanan hizmetlerin kıymetinin arttırılması
Sürdürülebilir deniz turizmini teşvik etmek
Petrol ve gaz ile deniz yatağı madenciliği sanayilerinin tesirlerini yönetmek

Bölgesel Denizler ve WWF

WWF, Bölgesel Denizler programlarını desteklemeye ve etkin olarak dahil olmaya devam ediyor.

WWF Arktik Programı. WWF-ABD, SPAW (Özel Müdafaa Alanları ve Yaban Hayatı) Protokolü uygulaması ve Çeşitler listesi konusunda Geniş Karayipler bölgesi ile işbirliği yapmaktadır.
WWF ayrıyeten Batı Hint Okyanusu bölgesinin deniz ve kıyı bölgelerinde programların uygulanmasına yönelik Nairobi Kontratı Sekreterliği aracılığıyla UNEP ile bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

Lütfen web sitelerini ziyaret edin: https://www.worldwildlife.org/

Benzer Yazılar

2024 Ek Gelir Güncel Durumu ve İpuçları

2024 ek gelir fırsatları hakkında şimdiki bilgilere mi gereksiniminiz var? Ek gelir elde etmek, birçok insanın maddi özgürlüğe ulaşma gayesini gerçekleştirmesine yardımcı olabilir. Bu makalede, size 2024 yılında ek gelir elde etme konusunda şimdiki durumu ve ipuçlarını sunacağız. İster tam vakitli bir işiniz olsun, ister konutta çalışıyor olun yahut boş vakitlerinizi pahalandırmak isteyin, ek gelir […]

Bir yanıt yazın